То проект починався як Простір Змін: viewtopic.php?f=5&t=20 - потім плавно перейшов у Фронт Змін. Згодом у "врятувати країну" - viewtopic.php?f=5&t=104
Нещодавно дівчата з антиґламурного проекту раґу.лі критикували його за невміння правильно зайняти позиції, чи то за неправильно зайняті позиції. Бо багато де в Інтернеті "Яценюк" - то не справжній Яценюк.
В Інтернет портфоліо пана Яценюка: Яценюк.ком, Яценюка.орґ (зареєстровані на Олега Ніколаєнко та Людмилу Коломець) - останнє на ім'я "Політичної Партії Демократичний Фронт" - ці сайти зараз перекидають користувачів на сторінку Фронту Змін [крапка орґ].
Пані Людмила, ще встигла захистити Яценюк.нет, що наразі безпритульно висить у провайдера. Олег Кушвара та саме зробив з Яценюк.інфо.
Яценюк знехтував вітчизняний продукт і Яценюк.уа - забирай – але ніхто не бере, наразі.
Симетрична ситуація щодо Фронту Змін. Працює офіційний ФронтЗмін.орґ і навіть поштова скринька Арсеній@ФронтЗмін.орґ (у реєстратурі фігурує під іменем Arsenij Petrovich Jacenjuk).
ФронтЗмін.ком та ФронтЗмін.нет забиті Сергієм Дем'яновим на ім'я ТзОВ "Соціальні Стратегії" (щоправда використано імейл пані Людмили). ФронтуЗмін.інфо - Дмитра Угнічека "маскується" під Кременчуцьке представництво Фронту –не дуже переконливо хоча, сайт лише відкрився і Яценюк під ним не підписався. ФронтЗмін.уа - ще незареєстрований. Jacenjuk.ком теж, наразі, нечіпаний.
Між тим Андрій Кузьменовський розкручує потрохи всій портал НаФронтіЗмін.ком. Тут правда хвала Андрію, це для все робиться не на шкоду панові Арсенію. Так, продає футболки зі символікою на ПростоПрінт, теревенить.
Анти-клон ФронтСмін.ком - що в Ґуґлі відразу стоїть за оригіналом політичного проекту, зареєстрований якимось Вадимом Єремеєвим з Москви (вул. Петроґрадська 6, тел. +7 926 2864578, vadim.kozanostra@mail.ru) - перший кандидат на вилучення, бо дуже брутально компрометує кандидата в президенти України.
Якби у пана Арсенія була б чітка лінія одразу – то все б не було так запущено. А так, де гарантії, що молодий підприємливий юрист ось такими маленькими проектиками і безладом не зробить більше зла країні, яка, хоч, як, але вибирається з тої ями сумних 80-90-х.
Проте – це окрема тема.
Такі повальні явища перехоплення імен і ідей не нові в [українському] Інтернеті. Явище, в світовій юридиспруденції, називають сайберсквотерством.
Один відомий сайберсквотер Олег Богатов перехоплює Новинар.ком, Новинар.нет, Новинар.орґ, Новинар.інфо, та Новинар.біз - viewtopic.php?f=12&t=65&p=129#p128 - кидає їх на свій УкрРудПром.ком (зареєстрований на Олега Калиту).
У відповідь киянин Сергій Хоменко перекидає УкрРудПром.нет на Ґуґл.ру.
Ґуґл.уа зареєстрований на Валентина Соловйова з компанії Домен.уа взагалі нагліє і перекидає людей на Кохаймося.ком (з яким відома компанія вже безуспішно судиться багато років). Домен.уа перекидає на Інтеллект.уа - яка начебто займається охороною інтелектаульного права в в Україні. Я б їм і гроша ломаного не довірив - не то що права якісь.
Олег Богатов і Валентин Соловйов - одна команда. Вони прибрали до рук СКМ.уа (scm.ua) і використовують його для розкрутки того ж УкрРудПром.ком. Цікаво чи про це знає пан Ренат Ахмєтов і головне що він з ними зробить коли дізнається на таке плюндрування його інтелектуальної власності.
Олег Богатов і Валентин Соловйов багато що прибрали до рук в Інтернеті...
Інші випадки сайберсквотерства можуть бути менш тривіальними. Так МТС.уа, який зареєстрував Констянтин Медведів для MERLONI TERMOSANITARI S.P.A, перекидає на МТС.ком. А це зовсім інша компанія, яка нічого не має спільного з паном Констянтином. Звичайно, російський мобільний провайдер мав би "викупити" цей домен. Наразі ведуться переговори.
Одним словом: "Яка країна - такий і Інтренет."


