Delta Medical [deltamedical.com.ua]

Компанії, які першопочатково були засновані в Україні і повинні знати її законодавство

Delta Medical [deltamedical.com.ua]

Повідомлення Лариса » Чет вересня 24, 2009 10:54 am

Переписка ще з однією компанією, яка вперто відмовляється надавати інформацію українською мовою. На цей раз, це юридична одиниця зареєстрована на ім'я приватного підприємця "Дельта Медікел".

Кому: info@deltamedical.com.ua
Дата: 9 вересня 2009 р. 07:44
Тема: deltamedical.com.ua

Шановне керівництво компанії Delta Medical,

Хочу запитати у Вас, чому Ваша Інтернет сторінка deltamedical.com.ua не має української версії?

Згідно з правил захисту прав споживачів, компанії, які працюють в Україні зобов'язані надавати інформацію про свою продукцію українською мовою.

В майбутньому - це може стати шоком, коли відповідні міністерства займуться перевіркою. Як було колись з ліцензійним програмним забезпеченням. А такі заходи вже готуються.

Я сподіваюсь, що Ви розумієте, що це є прямим порушенням Статті 19-ої Закону України про захист прав споживачів. У Вас ще є час вчасно все виправити. Про що я Вам і любязно повідомляю.

Чекаю на Вашу відповідь з поясненням ситуації.

З повагою,
Лариса Михась

From: Info <info@deltamedical.com.ua>
Date: 2009/9/10
Subject: RE: deltamedical.com.ua

Доброго дня, шановна пані Ларисо!

Дякуємо за Ваше люб’язне повідомлення.

Оскільки Ви чекаєте на нашу відповідь, раді повідомити про те, що Ваша турбота про сайт Delta Medical дуже приємна. Але поспішаємо заспокоїти Вас: ніяких порушень Закону України «Про захист споживачів» у випадку з роботою порталу немає оскільки:

1. вимога про обов’язкове наведення інформації на сайті українською мовою у нормативно-правових актах України відсутня. Сайт є об’єктом інтелектуальної власності, що належить ПП Дельта Медікел. І власник самостійно визначає, якою мовою подавати цю інформацію. Усі відвідувачі, які заходять до сайту, погоджуються отримувати інформацію російською та англійською мовою. Це - вибір відвідувачів;
2. наведена Вами Стаття 19 ЗУ «Про захист прав споживачів» не розглядає цього питання.
3. згідно до Статті 15 ЗУ «Про захист прав споживачів» та ЗУ «Про мови», інформація про товар, дійсно, повинна бути наведена українською мовою. Інформація про наш товар українською мовою присутня на упаковці, листку-вкладишу, інструкції, що додаються до товару. Цитата зі Статті 15 ЗУ «Про захист прав споживачів»: «Інформація, передбачена частиною першою цієї статті (інформація про товар), доводиться до відома споживачів виробником (виконавцем, продавцем) у супровідній документації, що додається до продукції, на етикетці, а також у маркуванні чи іншим способом (у доступній наочній формі), прийнятим для окремих видів продукції або в окремих сферах обслуговування».

Ларисо, оскільки сайт ще досить новий і деякі сторінки та модулі ще знаходяться у стані розробки, на даний момент використання більше двох мов, нажаль, неможливе.

Але у майбутньому ця можливість передбачається.

З повагою,

Delta Medical

Кому: Info <info@deltamedical.com.ua>
Дата: 24 вересня 2009 р. 09:46
Тема: Re: deltamedical.com.ua

Щодо веб строрінки, я з Вами не погоджуюся. По перше, це вирішують відповідні міністерські органи. По друге, в наші часи Інтернет є нероздільною частиною каналів реалізації будь-якої продукції.

Так коли Ваша компанія планує завершити українську версію? Я не добре розумію російську мову, і мені незручно користуватися поточною версією. Яке рішення Ви мені можете запропонувати як клієнту?

Щодо органів і законів, пропоную ознайомитись з "Законом України про захист прав споживачів" прийнятий Верховною Радою:

Стаття 19. Заборона нечесної підприємницької практики:

"Підприємницька практика є такою, що вводить в оману, якщо під час пропонування продукції споживачу не надається або надається у нечіткий, незрозумілий або двозначний спосіб інформація, необхідна для здійснення свідомого вибору."

Відсутність інформації українською мовою підпадає під графу "незрозумілий".

Зауважте, що Інтернет строрінка не є обов'язковим атрибутом підприємницької діяльності. Але якщо компанія використовує Інтернет для поширення інформації про свої продукти, - то інформація про них повинна відповідтати українським стандартам.

Сподіваюсь Ваша компанія виправить це непорозуміння і в майбутньому захистить себе від неприємних перевірок.

З повагою,
Лариса Михась
Лариса

Повідомлення: 90

Re: Delta Medical [deltamedical.com.ua]

Повідомлення Лариса » Суб листопада 07, 2009 2:48 pm

Представник компанії Delta Medical навіть не представився і натякнув, що вони можуть переслідувати споживачів, які будуть вимагати більше інформації українською мовою. Що ж, пора посилати на них скарги у Державний комітет стандартизації, метрології та сертифікації України а також у Міністерство охорони здоров'я України - побачимо наскільки вони чесні ці Дельта Медікал.

Кому: Info <info@deltamedical.com.ua>
Дата: 7 листопада 2009 р. 12:39
Тема: Re: deltamedical.com.ua

Оскільки ви надаєте інформацію про свою продукцію через Інтернет українським споживачам лише російською мовою, я передаю запит Державному комітету стандартизації, метрології та сертифікації України а також Міністерству охорони здоров'я України щоб ці органи влади перевірили нечесну діяльність компанії Дельта Медікал.

Як я вже писала раніше:

Стаття 19. Заборона нечесної підприємницької практики:

"Підприємницька практика є такою, що вводить в оману, якщо під час пропонування продукції споживачу не надається або надається у нечіткий, незрозумілий або двозначний спосіб інформація, необхідна для здійснення свідомого вибору."

Відсутність інформації українською мовою підпадає під графу "незрозумілий".

Зауважте, що Інтернет строрінка не є обов'язковим атрибутом підприємницької діяльності. Але якщо компанія використовує Інтернет для поширення інформації про свої продукти, - то інформація про них повинна відповідтати українським стандартам.

З повагою,
Лариса Михась

2009/9/25 Info <info@deltamedical.com.ua>

Шановна пані Ларисо!

Ми вдячні Вам за увагу, приділену нашому сайту.

Враховуючи те, що Ви не добре розумієте російську та англійську мови, пропонуємо Вам отримати повну, достовірну, доступну для Вас інформацію про нашу продукцію з етикеток та супровідної документації, що додається до кожної одиниці товару. Відповідно до статті 15 Закону України «Про захист прав споживачів» «Інформація про товар доводиться до відома споживачів виробником (виконавцем, продавцем) у супровідній документації, що додається до продукції, на етикетці, а також у маркуванні чи іншим способом (у доступній наочній формі), прийнятим для окремих видів продукції або в окремих сферах обслуговування».

Компанія Delta Medical намагається турбуватися про кожного потенційного споживача нашої продукції, в тому числі про тих, хто не дуже добре розуміє українську мову, якою викладена інформація про товар у супровідній документації. В тому числі з цих міркувань інформація на сайті викладена російською та англійською мовою.

Нажаль, викласти інформацію мовами, зрозумілими всім споживачам, на даний час, неможливо.

Як Вам повідомлялось раніше, в майбутньому Ви зможете знайомитись з інформацією, викладеною на сайті, і українською мовою.

Наша компанія в своїй діяльності дотримується всіх вимог нормативно-правових актів України, в тому числі Закону України «Про захист прав споживачів».

Відносно «нечесної підприємницької діяльності», «міністерських органів» та «неприємних перевірок» - сподіваємося, що Ваші згадування з цього приводу є проявом турботи про нашу компанію та не хотілось би розцінювати їх як протидію законній господарський діяльності, порушення особистих немайнових прав нашої компанії, в тому числі посягання на ділову репутацію, що переслідується в порядку Цивільного та Кримінального судочинства. З цього приводу пропонуємо Вам ознайомитись з нормами, викладеними в Конституції України, Цивільному та Кримінальному кодексах України.

З повагою,

Delta Medical
Лариса

Повідомлення avs9 » Вів травня 04, 2010 7:03 am

Шановна пані Лариса! Шановні активісти цього форуму! Хочу у вас запитати. Чи ви діти?
Що ви робите?
Так я вам скажу. Ви розсилаєте безглузді з юридичної точки зору листи, що можуть розцінюватися ніщо інше як погрози.
Ви б ще вимагали виплатити вам штраф чи компенсацію за ваші моральні страждання від відсутності україномовних сторінок сайтів компаній..
Не буду здивований, якщо проти вас буде порушено карну справу. Честь маю.
Андрій Стаднік
avs9

Повідомлення: 3

Повідомлення Лариса » Вів травня 04, 2010 12:12 pm

Честь це добре, якщо маєте. Поясніть з юридичної сторони Статтю 19 про заборону нечесної підприємницької практики.

Принаймні ознайомтися з чинним законодавством.

Хоча зараз така влада, що на статті не дивиться. Проте, не треба з них брати приклад, бо самі в цю пастку рано чи пізно попадете.
Лариса

Повідомлення Flyman » Вів травня 04, 2010 12:26 pm

Доброго дня, шановний Андрію!
Відповім на ваші питання по частинам.

avs9 написав:Шановна пані Лариса! Шановні активісти цього форуму! Хочу у вас запитати. Чи ви діти?
Що ви робите?

Те, що ми робимо:
Мета цього форуму:

* Гуртувати про-активних українських користувачів Інтернету
* Сприяти обміну досвіду та інформації між ними і відповідними організаціями
* Зафіксовувати правопорушення прав україномовних користувачів та проведення компаній щодо їх усунення

Якщо кожен свідомий українець щоденно, нехай навіть лише 10 хвилин, присвятить боротьбі за свої права - за рік нам вже доведеться боротись менше. Долучитись можна прочитавши правила гри: viewtopic.php?f=3&t=10

Швейцарці боролися за свою свободу і права 300 років - а зараз пожинають плоди боротьби своїх дідів.

Тепер - черга українців здобути собі краще майбутнє.

viewtopic.php?f=2&t=3

Стаття 10 Конституції України. Державною мовою в Україні є українська мова.

Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

Стаття 19 Закону Про Захист Прав Споживачів. Заборона нечесної підприємницької практики:

Оскільки наша держава на жаль не забезпечує покладені на неї обов'язки, то крім нас самих, закликати дотримуватися встановлених основним законом обов'язків та прав нікого не має.
І ми не одні. Також ГО "Люстрація" проводить подібні акції:
http://www.lustration.org.ua/?p=1320#more-1320

avs9 написав:Так я вам скажу. Ви розсилаєте безглузді з юридичної точки зору листи, що можуть розцінюватися ніщо інше як погрози.

ПОГРОЗА, -и, ж. 1. Обіцянка заподіяти яке-небудь зло, неприємність. // Залякування. 2. рідко. Можливість або неминучість виникнення, настання чогось небезпечного, прикрого для кого-, чого-небудь. // Те, що може заподіяти зло, неприємність - визначення словника.
http://www.slovnyk.net/index.php?swrd=% ... 0%EE%E7%E0

Погроза в кримінальному праві:
Не кожна погроза буде утворювати склад злочину, а лише та, яка є реальною, тобто здатною бути втіленою в життя. Про реальність погрози свідчать характеристики конкретних дій, якими виражена погроза, та дій, які її супроводжують: обстановка, в якій вона висловлена; характеристики особи, яка її висловлює, та ін. Не можуть бути визнані як реальною погрозою ті чи інші слова, висловлені особою, що перебуває в афектованому, стресовому стані за відсутності їх підкріплення іншими характеристиками.

Також різні класифікації:

Погроза вбивством - ст. 129 КК; погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу - ст. 345 КК; погроза щодо державного чи громадського діяча - ст. 346 КК; погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадянський обов'язок - ст. 350 КК; погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного -ст. 377 КК; погроза або насильство щодо захисника чи представника особи - ст. 398 КК; погроза щодо начальника — ст. 405 КК

Виходячи з вище зазначеного, погроза не мала змісту в листах шановної Лариси та інших користувачів, відповідно не є підставою для притягнення до кримінальної відповідальності вище зазначених осіб.

Листи мають саме форму заклику, а не погрози з розправою.

avs9 написав:Ви б ще вимагали виплатити вам штраф чи компенсацію за ваші моральні страждання від відсутності україномовних сторінок сайтів компаній..
Не буду здивований, якщо проти вас буде порушено карну справу. Честь маю.
Андрій Стаднік

Не переходьте з одного абсурду до іншого. Ніхто моральною компенсації вимагати не буде, та до кримінальної відповідальності також не буде притягнутий.
Зображення
Flyman

Повідомлення: 14

Повідомлення Марко » Вів травня 04, 2010 6:43 pm

Стосовно, компенсації, будь-ласка, згідно чинного законодавства. Якщо компанія порушує закон і за цим стоять штрафи, - то попрошу сплатити у державну казну.

:ugeek:
Зображення
http://Kyiv.Of-Cour.se/ - кампанія за правильне написання назви міста
Марко

Повідомлення: 210

Повернутись в Українські компанії

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

РЕКЛАМА